Geen producten (0)
 

David Finlayson Pepper Pot 2021

€ 11,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 3
Omschrijving

David Finlayson Pepper Pot 2021

 

PROEF NOTITIES

De David Finlayson Pepper Pot 2021 is gemaakt van druiven die worden geteeld in de regio's Stellenbosch en Paarl uit meerdere wijngaarden, variërend van dicht bij de Indische Oceaan tot de bergen van Paarl. Deze wijn is gemaakt om de frisse, fruitige en kruidige smaken van deze Rhône-variëteiten te laten zien.  De kleur is jeugdig en paars/rood.  De neus is er een van gemalen zwarte peper, donkere moerbei en gemengde bessencoulis.  Pure, zuivere smaken van donkerrode bessen vloeien over in een zachte mond met voldoende structuur om te genieten van gerechten zoals Gourmet Pizza met Carpaccio en rucola.

BLEND INFORMATIE

De David Finlayson Pepper Pot 2021 is gemaakt van 57% Syrah, 24% Grenache, 12% Mourvedre, 7% Tannat

FOOD PAIRING

Pure, zuivere smaken van donkerrode bessen vloeien over in een zachte mond met voldoende structuur om te genieten van gerechten zoals Gourmet Pizza met Carpaccio en rucola.

 

IN DE WIJNGAARD

Klonen geplant: Gemengde veelvouden per variëteit

Onderstam: Gemengde veelvouden per ras

Grondsoort: Malmesbury Shale op dieprode klei

Plantafstand: vier voet x acht voet

Dichtheid wijnstokken per hectare: 3000-4500

Trellissysteem: bushvines en heggenlatwerk

Irrigatie: droog land en aanvullende druppel

Gemiddelde productie: 4-7 ton/ha

 

OVER DE OOGST

Geoogst februari - maart 2021

IN DE KELDER

De druiven van de David Finlayson Pepper Pot 2021 werden gefermenteerd in meerdere cuvées van roestvrijstalen tanks met behulp van verschillende technieken op batches. De mengcomponenten van de wijn bestaan uit 11 verschillende fermentaties en zijn divers van stijl. In sommige gevallen werd een klein percentage gezonde stengels weer aan de fermentatie toegevoegd. Een aantal fermentaties werden gedaan met natuurlijke gisten. Maceratie op schillen was selectief, afhankelijk van de smaken in de wijn. Zacht geperst om fruit dominante kenmerken te geven. Na rijping op ouder en groot formaat eikenhout werd de wijn geklaard met Vegecol en crossflow gefilterd voor het bottelen.

 

Houtgebruik: 2e en 3e vulling Franse eikenhouten vaten en 65hl Foudres gedurende 10 maanden.

 

DAVID FINLAYSON & FAMILY

 

De familie Finlayson staat synoniem voor moderne wijnbereiding in de Kaapregio. Drie generaties Finlayson's hebben een belangrijke rol gespeeld in de moderne wijnindustrie van de Kaap. Dr. Maurice Finlayson, een patholoog die oorspronkelijk uit Inverness in Schotland komt, startte het familiewijnbedrijf op de Hartenberg-boerderij in Stellenbosch. Hier begon zijn zoon Walter zijn carrière die hem naar Blaauwklippen zou brengen, waar hij twee keer de prijs van "Zuid-Afrikaanse wijnmaker van het jaar" won. Walter startte en bouwde Glen Carlou op in Paarl en kreeg in 1994 gezelschap van zijn zoon David. David kwalificeerde zich als wijnmaker aan de Elsenburg Agricultural College in Stellenbosch als Dux-student en reisde vervolgens de wereld rond om wijnbouwervaring op te doen, eerst in Australië (Peter Lehmann Wines) en vervolgens in Frankrijk in het wereldberoemde Chateau Margaux.

In 2004, na de verkoop van Glen Carlou, kocht David de boerderij Woodlands, een deel van de oorspronkelijke Edgebaston-boerderij, die aan de rand van de stad ligt op de hellingen van de Simonsberg die van noordoost naar zuidoost is gericht. Er werd besloten om de boerderij en wijnen te hernoemen naar Edgebaston, omdat dit het gebied in Engeland was waar zijn moeder was geboren en getogen.

David houdt toezicht op het dagelijkse beheer van de wijnstokken en de wijnbereiding met een directe hands-on aanpak.

Het pand heeft een diepe klei-bovengrond en schalie-ondergronden, uniek voor dit specifieke deel van Stellenbosch, dat wijnen produceert met een uitstekende structuur, klassieke stijl en mineraliteit.

DE WIJNGAARDEN

Er zijn 22 hectare wijnstokken geplant op het terrein van 29 hectare.

Aangeplante rassen:

Chardonnay Sauvignon Blanc Kanton Semillon Viognier Syrah Kanton Mourvedre Tannat Merlot Cabernet Sauvignon Petit Verdot Cabernet Franc

In de eerste jaren van de ontwikkeling investeerde David zijn tijd en energie om ervoor te zorgen dat alleen het beste beschikbare wijnstokmateriaal werd geplant, gekoesterd en getraliedeerd.

In onze wijngaarden worden alleen organische meststoffen gebruikt, met als bronnen hormoonvrije melkveestapels en compostplaatsen.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.