De David Finlayson Camino Chenin Blanc old vine 2022 is gemaakt met een absoluut minimum aan interventie en om de oude wijnstokken in staat te stellen de ware smaken van de site en het ras tot uitdrukking te brengen met zo minimaal mogelijk menselijke ingrepen. De David Finlayson Camino Chenin Blanc old vine 2022 heeft een onmiskenbare mineraliteit en de zilte, Umami-smaak in de mond die alleen te vinden is wanneer wijnstokken decennialang hebben geworsteld om hun wortels in de bodem te vinden. Deze wijn betekent iets heel speciaals voor de wijnmaker en maakt deel uit van zijn reis in het leven en wijn in Zuid-Afrika, vandaar de naam, Camino Africana, "The African Way".
Blend informatie:
100% Chenin Blanc
In de wijngaard:
Zanderige, leem bovengrond tot granieten grind ondergronden. Oorsprongsbenaming: W.O. Stellenbosch - Bottelary Hills
In de kelder:
Alle druiven werden met de hand geplukt uit twee wijngaarden van bushvines geplant in de jaren 1960, geperst hele tros en vervolgens gefermenteerd met natuurlijke gist in oudere Franse eikenhouten vaten. Gezwaveld na de primaire gisting om MLF te voorkomen, gevolgd door 12 maanden rijping op de droesem.
De familie Finlayson:
De familie Finlayson staat synoniem voor moderne wijnbereiding in de Kaapregio. Drie generaties Finlayson's hebben een belangrijke rol gespeeld in de moderne wijnindustrie van de Kaap. Dr. Maurice Finlayson, een patholoog die oorspronkelijk uit Inverness in Schotland komt, startte het familiewijnbedrijf op de Hartenberg-boerderij in Stellenbosch. Hier begon zijn zoon Walter zijn carrière die hem naar Blaauwklippen zou brengen, waar hij twee keer de prijs van "Zuid-Afrikaanse wijnmaker van het jaar" won. Walter startte en bouwde Glen Carlou op in Paarl en kreeg in 1994 gezelschap van zijn zoon David. David kwalificeerde zich als wijnmaker aan de Elsenburg Agricultural College in Stellenbosch als Dux-student en reisde vervolgens de wereld rond om wijnbouwervaring op te doen, eerst in Australië (Peter Lehmann Wines) en vervolgens in Frankrijk in het wereldberoemde Chateau Margaux. In 2004, na de verkoop van Glen Carlou, kocht David de boerderij Woodlands, een deel van de oorspronkelijke Edgebaston-boerderij, die aan de rand van de stad ligt op de hellingen van de Simonsberg die van noordoost naar zuidoost is gericht. Er werd besloten om de boerderij en wijnen te hernoemen naar Edgebaston, omdat dit het gebied in Engeland was waar zijn moeder was geboren en getogen. David houdt toezicht op het dagelijkse beheer van de wijnstokken en de wijnbereiding met een directe hands-on aanpak.
De wijngaarden:
Het pand heeft een diepe klei-bovengrond en schalie-ondergronden, uniek voor dit specifieke deel van Stellenbosch, dat wijnen produceert met een uitstekende structuur, klassieke stijl en mineraliteit. Er zijn 22 hectare wijnstokken geplant op het terrein van 29 hectare.
Aangeplante rassen
Chardonnay Sauvignon Blanc Kanton Semillon Viognier Syrah Kanton Mourvedre Tannat Merlot Cabernet Sauvignon Petit Verdot Cabernet Franc
In de eerste jaren van de ontwikkeling investeerde David zijn tijd en energie om ervoor te zorgen dat alleen het beste beschikbare wijnstokmateriaal werd geplant, gekoesterd en getraliedeerd. In de wijngaarden worden alleen organische meststoffen gebruikt, met als bronnen hormoonvrije melkveestapels en compostplaatsen.
© 2024 www.wijnensmaak.nl - Powered by Shoppagina.nl