Geen producten (0)
 

David Finlayson Cabernet Sauvignon 2021

€ 13,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 3
Omschrijving

David Finlayson Cabernet Sauvignon 2021

 

ONDERSCHEIDINGEN

2024 Platter's Wine Guide - 41/2 sterren

James Suckling Proefverslag 2023 - 91 punten

2023 Gilbert & Gaillard International Challenge - 88 punten

 

PROEF NOTITIES

De David Finlayson Cabernet Sauvignon 2021 wordt geproduceerd uit vier uitstekende klonen van Cabernet Sauvignon geplant op verschillende locaties in het Stellenbosch-gebied. Gemaakt om de intensiteit en zuiverheid van Cabernet Sauvignon-raskarakter uit te stralen en als zodanig typische Cabernet Sauvignon-cassis- en blackcurrent-smaken te vertonen. De wijn heeft een fris, muntachtig, rood bessenfruitspectrum in de mond, ondersteund door mokka-vanille-eik. Stevige, gestructureerde tannines en een lange afdronk in de mond wijzen op een goed verouderingspotentieel.

BLEND INFORMATIE

De David Finlayson Cabernet Sauvignon 2021 is gemaakt van 93% Cabernet Sauvignon, 7% Petit Verdot

OVER DE OOGST

Alle druiven werden met de hand geplukt en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks.

IN DE KELDER

Een combinatie van een traditionele punch down om de 6 uur en "remontage" (het pompen van de most over de schillen) wordt gebruikt om de fijne tannines en kleur uit de schillen te halen. Dit wordt gevolgd door 2-3 weken maceratie op de schil voordat het voorzichtig wordt geperst. De rijping vindt plaats in 20% nieuwe, 60% tweede en 20% derde vulling 300l Franse eikenhouten vaten gedurende 18 maanden voordat ze in de tank worden gemengd voordat ze worden gebotteld. Het klaren van erwteneiwit wordt gevolgd door Cross-Flow-filtratie voordat het wordt gebotteld. Er worden geen dierlijke producten gebruikt in het wijnbereidingsproces en deze wijn is daarom veganistisch vriendelijk.

 

EXTRA INFORMATIE

Gemaakt met meer dan een knipoog naar de klassieke wijnen van de Médoc in de Bordeaux-regio, die de periode laat zien die David Finlayson doorbracht in het wereldberoemde Chateau Margaux.

 

DAVID FINLAYSON & FAMILY

 

De familie Finlayson staat synoniem voor moderne wijnbereiding in de Kaapregio. Drie generaties Finlayson's hebben een belangrijke rol gespeeld in de moderne wijnindustrie van de Kaap. Dr. Maurice Finlayson, een patholoog die oorspronkelijk uit Inverness in Schotland komt, startte het familiewijnbedrijf op de Hartenberg-boerderij in Stellenbosch. Hier begon zijn zoon Walter zijn carrière die hem naar Blaauwklippen zou brengen, waar hij twee keer de prijs van "Zuid-Afrikaanse wijnmaker van het jaar" won. Walter startte en bouwde Glen Carlou op in Paarl en kreeg in 1994 gezelschap van zijn zoon David. David kwalificeerde zich als wijnmaker aan de Elsenburg Agricultural College in Stellenbosch als Dux-student en reisde vervolgens de wereld rond om wijnbouwervaring op te doen, eerst in Australië (Peter Lehmann Wines) en vervolgens in Frankrijk in het wereldberoemde Chateau Margaux.

In 2004, na de verkoop van Glen Carlou, kocht David de boerderij Woodlands, een deel van de oorspronkelijke Edgebaston-boerderij, die aan de rand van de stad ligt op de hellingen van de Simonsberg die van noordoost naar zuidoost is gericht. Er werd besloten om de boerderij en wijnen te hernoemen naar Edgebaston, omdat dit het gebied in Engeland was waar zijn moeder was geboren en getogen.

David houdt toezicht op het dagelijkse beheer van de wijnstokken en de wijnbereiding met een directe hands-on aanpak.

Het pand heeft een diepe klei-bovengrond en schalie-ondergronden, uniek voor dit specifieke deel van Stellenbosch, dat wijnen produceert met een uitstekende structuur, klassieke stijl en mineraliteit.

DE WIJNGAARDEN

Er zijn 22 hectare wijnstokken geplant op het terrein van 29 hectare.

Aangeplante rassen:

Chardonnay Sauvignon Blanc Kanton Semillon Viognier Syrah Kanton Mourvedre Tannat Merlot Cabernet Sauvignon Petit Verdot Cabernet Franc

In de eerste jaren van de ontwikkeling investeerde David zijn tijd en energie om ervoor te zorgen dat alleen het beste beschikbare wijnstokmateriaal werd geplant, gekoesterd en getraliedeerd.

In onze wijngaarden worden alleen organische meststoffen gebruikt, met als bronnen hormoonvrije melkveestapels en compostplaatsen.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.