Uiterlijk: Goudkleurig, helder en helder, met glinsteringen van groen.
Neus: Robuust met tonen van peer op siroop. Hints van verse abrikoos, zoete amandel en brioche.
Mond: Zacht en fris. Tonen van perziken en verbena.
Afdronk: Lang en knapperig.
Perfect voor aperitieven. Past uitstekend bij gevogelte, gebakken foie gras, witte vis met crème of blauwe kaas. Serveer licht gekoeld op 14 °C.
Variëteiten: Viognier (100%)
Alcohol: 13%
pH: 3,3
Totale zuurgraad: 3,8 g/l (als zwavelzuur), 5,9 g/l (als wijnsteen)
Restsuiker: 2,7 g/l
Gerijpt op vaten: 7 maanden in demi-muids
Wijnstokken: 14 jaar oud. Op het noorden op 550m.Grond
: Argilo-calcaire (klei en kalksteen) en zeer steenachtig.
Snoeimethode: Enkele cordon de Royat, 4 scheuten per cordon.
Behandelingen: Geen synthetische behandelingen gebruikt; Biodynamische principes zorgen voor de gezondheid van de wijnstok en de bodem. Biologische wijn (gecertificeerd door Ecocert).
© 2025 www.wijnensmaak.nl - Powered by Shoppagina.nl