Geen producten (0)
 

Heymann-Lowenstein Uhlen

€ 49,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Netto gewicht 1,00 Kg
Bruto gewicht 1,00 Kg
Omschrijving
Heymann-Lowenstein Uhlen 2018 , Laubach GG

 

Op de Uhlen liggen de wijngaarden als in een amfitheater en vangen ze elke zonnestraal. De Uhlen Laubach bestaat uit grijze leisteen met een overvloed aan ingesloten fossielen. Het hoge kalkgehalte van de vele schelpen en koralen is waarneembaar in de wijn. Veel rijp fruit, fijne mineraliteit, veel sap, goede structuur en concentratie, lange aanhoudende finale.


Alle wijnen ondergaan dezelfde vinificatie: gisting met wilde gistcellen, 10 maanden rijping op rvs-tanks en hout, geen klaring. De wijnen bezitten allemaal een uitstekend evenwicht tussen de basisonderdelen van een wijn: suiker, zuur, alcohol en fenolen. Op jeugdige leeftijd zal het evenwicht nog niet perfect zijn; dit wordt bij de droge wijnen pas na minstens 2 jaar geduld bereikt. Bij de zoete wijnen is meer tijd nodig: 10 jaar bij de Auslese, 15 jaar bij de Auslese met een gouden capsule, 20 jaar en meer bij de Beerenauslese en Trockenbeerenauslese. De wijnen – droog of zoet – van de ‘Schieferterrassen’ rijpen iets sneller dan die van ‘single vineyards’.

De Heymann-Lowenstein Uhlen 2018 is bijzonder aanbevolen bij witte zeevis met asperges – het liefst geen spierwitte, maar asperges met een paarse of groene kop, groene asperges of nog beter: korenaarasperges! Eveneens te proberen met snoekbaars en zuurkool. Stevige neus, gedroogde plantaardige en kruidachtige tonen, gele fruitaroma's, lichte bloemige aroma's, hint van spek, prominente minerale tonen. Rijp, sappig, licht zoetig fruit in de mond, wat suikerspin en gele specerij, meer plantaardige, kruidachtige en bloemige tonen, persistent, goede substantie en diepte, hint van tabak, prominente aardse en steenachtige minerale tonen, peperige sporen, enige grip op een zeer goede, redelijk sappige, kruidige afdronk.  

Reinhard Löwenstein is een van de meest markante en gerespecteerde wijnmakers in Duitsland. De auteur van het boek Terroir: Weinkultur und Weingenuss in einer globalen Welt produceert indrukwekkende wijnen op zijn steile terraswijngaarden. Hij presenteert zijn wijnen als een filosoof, waarbij hij haast poëtische omschrijvingen geeft van zijn topwijngaarden. Hij is een van de specialisten op het gebied van Duitse wijnen. De leistenen bodem, lage opbrengsten en doorgaans late pluk brengen intense Rieslings voort die gastronomisch breed inzetbaar zijn.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.