Geen producten (0)
 

Huber Bienenberg chardonnay 2016

€ 99,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 3
Omschrijving

Huber Bienenberg Chardonnay 2016 GG (OWC)

De Bernhard Huber wijnmakerij is erin geslaagd om de afgelopen 25-30 jaar een grote naam te maken in de Duitse wijnbouw, met een duidelijke focus op Bourgondische druivenrassen, in navolging van de erfenis van de cisterciënzer monniken die de basis legden voor de Duitse Bourgondische cultuur hier in de regio Malterdingen. De kalksteenbodems, in combinatie met de extreme kwaliteitsnormen van de jonge wijnmaker Julian Huber en zijn gevoeligheid in de ontwikkeling van de wijnen, geven hier bijzonder bourgondische wijnen, die met mysterieuze dichtheid en buitengewone precisie niet alleen tot de Duitse top behoren, maar inmiddels wereld tot de meest gezochte wijnen behoren.

Deze Huber Bienenberg chardonnay 2016 (GG) of Grosses Gewächs (Grand Cru) wijngaarden liggen aan de rand van het Zwarte Woud op een steile helling op zo’n 300 m hoogte en met zuidoost oriëntatie. De wijnstokken zijn gemiddeld 50 jaar oud. De bodem is rood door de aanwezigheid van ijzer en is kalkhoudend, in Duitsland muschelkalk genaamd. Lage rendementen van 30 hl/ha. De druiven worden met de hand geplukt. De druiven zijn manueel geplukt, vergist op vat en dan gelagerd op nieuwe Franse eiken vaten voor 12 maanden. Julian houdt van de koelere frisse stijl, daarom zijn de druiven wat vroeger geoost. De opvoeding op nieuw eikenhout is duidelijk te ruiken en proeven in de tonen van geroosterde hazelnoot, brioche en mokka, dit alles op een solide ruggengraat van rijpe, mooie, citrusachtige zuren en mineraliteit, met bite en een voorbeeldige lengte. Aroma's van frisse citrus, exotisch fruit, romige perzik en abrikoos en fijne toetsen van houtlagering zoals geroosterde noten, brioche en zachte vanille. Een grootse Chardonnay, puur en energiek, met een prachtige balans tussen kracht, complexiteit en elegantie.  

Fallstaff (96): 

Würziges Holz und leicht balsamische Sortenaromen. Orangenblüte, Anisbrötchen, weich und weit im Ansatz, fester, auf mürbe Weise phenolischer Kern, mineralisch grundiert, im Abgang dann immer fester zupackend, in Statur und Potenzial ein wahrer Grand Cru

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.