Geen producten (0)
 

Tasca d'Almerita Regaleali Le Rose 2022

€ 13,95 € 11,98 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Netto gewicht 0,75 Kg
Bruto gewicht 1,20 Kg
Omschrijving

Tasca d'Almerita Regaleali Le Rose 2022 IGT

Anders dan meer noordelijk gemaakte rosé heeft deze Siciliaanse rosé een zeer krachtig en aromatisch karakter. De druiven gisten maar een paar uur op de schillen, maar de zuidelijke zon heeft ze al zo vol kracht gestopt, dat het resulteert in een wijn die zo rijk van smaak is, dat hij vooral heel geschikt is om bij de maaltijd te gebruiken.
Het wijnhuis Tasca d'Almerita gebruikt voor deze wijn een duurzame sugar-cane based kurk.
Tasca d'Almerita heeft het SOStain- en VIVA-bedrijfscertificering. De certificeringen tonen aan dat het domein streeft naar verbetering in duurzaamheid, economie en samenleving als geheel.

Gemaakt van Nerello Mascalese-druiven, geteeld sinds de jaren 70, combineert de Tasca d'Almerita Regaleali Le Rose 2022 IGT de sappigheid van wit met de fruitige elegantie van rood, en biedt het verschillende combinatiemogelijkheden. Frisheid en evenwicht, scherpte van aroma's en lichtheid in de mond. De naam herinnert aan de bloemengeuren van de variëteit en vertelt het verhaal van de rozenvariëteiten die altijd op het Regaleali-landgoed zijn gekweekt.

DE GESCHIEDENIS: 200 jaar geschiedenis, allemaal met 'langzame rijping'. Tenuta Regaleali, het moederlandgoed bestaande uit 550 hectare in het hart van Sicilië en eigendom van de Tasca d'Almerita familie sinds 1830, begonnen met een nauwkeurig doel om inheemse druivensoorten te verbeteren en gebieden met het grootste potentieel voor wijnbouw. In de loop der jaren kwamen daar nog eens vier landgoederen bij: Capofaro op Salina, Tascante op Etna, het historische Tenuta Whitaker op het oude eiland Mozia, en Sallier de La Tour in Monreale. Elk landgoed heeft zijn eigen specifieke persoonlijkheid en vertelt een steeds ander verhaal Sicilië. Naast de wijngaarden groeien olijfbomen, graanvelden en amandelbomen bomen. In de tuinen, weilanden en boomgaarden werken mannen en vrouwen helpen gelijke tred te houden met de seizoenen en de beste producten telen: elk met hun eigen karakter, hun eigen persoonlijke ritme. Vandaag de grootste uitdaging is om deze plaatsen te behouden, zodat ze voor de toekomst intact kunnen blijven generaties, als bewijs van voortdurende aandacht voor de bescherming van iedereen enkel ecosysteem.

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.